De 4 jaargetijden

  

Foto album


Impressie:


Weer in Medebach:


Sneeuwhoogten:
Wintersport Winterberg
Wintersport Willingen


Wintersport in Sauerland

Op ca 320 kilometer van Utrecht ligt het middelgebergte in het hart van Duitsland. Het Sauerland biedt voor de wintersporter bijzondere mogelijkheden. Romantische vakwerkdorpjes, die verspreid liggen in een prachtige natuur, vormen met de 100 km pisten (280 hectare) en langlaufloipen met een lengte van ruime 1400 km, het grootste wintersportgebied ten noorden van de Alpen.

Skigebied Medebach

Omgeving Willingen in de winter

Het skigebied Medebach met de skilift Schloßberg is een bijzonder familievriendelijk en afwisselend wintersport gebied. Het gebied bevindt zich aan de Schloßberg in Medebach-Küstelberg en heeft verschillende moeilijkheidsgraden van afdalingen en ook een verschillend aanbod voor wat betreft rodelen, snowboarden of langlaufen. De Schloßberg is met zijn hoogte van 700 tot 790 m ideaal voor wintersport liefhebbers en is ligt daarmee op een optimale hoogte. Ook voor wandelaars biedt het gebied aan de Schloßberg interessante wandel touren. Geliefd is bijvoorbeeld ook in de wintermaanden de afdaling met parachute vanaf de top van de Schloßberg en om vervolgens te landen bij het restaurant de Schloßberghütte aan de voet van de berg. Het restaurant is tevens een vertrekpunt voor vele wandelingen in de omliggende omgeving.

Skigebied Winterberg

De uitstraling van het skigebiet in Medebach laat niks te wensen over. De eerder genoemde verdeling in moeilijkheidsgraden bied precies de passende afdalingen voor een beginner tot en met een geoefende skieer. De ankerlift en de twee oefenliften brengen u altijd weer tot aan het bergstation, waar vervolgens een afdaling aangesloten is. Ook zijn de twee oefenliften in het skigebied aan de Schloßberg in Medebach-küstelberg ideaal voor families. Hier worden skilessen gegeven en ook is er een kinderopvang aanwezig, zodat de ouders hun kinderen met een gerust hard kun laten spelen. Ook worden hier snowboard of Telemarker lessen aangeboden.

Ook voor de wintersportliefhebbers van Noorse wintersport vindt u in Medebach ideale mogelijkheden. Breed verspreidde loipen rondom Medebach zijn niet alleen voor langlaufers, maar zijn ook bijzonder geschikt voor de winterwandelaars die willen wandelen in het heerlijke winterlandschap in Sauerland. Bij het wandelen kunt u de slee makkelijk meenemen. Langs de winterwegen zijn verschillende geintegreerde rodelbanen, die u met de slee makkelijk kunt afdalen: Een erg bijzonder wintersport belevenis in Sauerland.

Skigebied Winterberg

Skigebied Winterberg

Winterberg is een leuke plaats die omringd wordt door heuvels waarvan de toppen tot ca 800 meter reiken. Het is van oudsher een wintersportgebied in het Sauerland waar veel Nederlanders naar toe gaan. De wintersportvoorzieningen zijn hier prima en dat komt mede omdat Winterberg op een van de hoogste punten van de streek ligt. De wintersportactiviteiten concentreren zich op verschillende afdalingen die van makkelijk tot gemiddeld variën. Er is een echte Skischaukel tussen de Bremberg en de Poppenberg. De liefhebbers van een zwarte piste met een afdalingspercentage van maar liefst 38% kunnen hun hart ophalen op de piste van het skigebied Kappe. De liften bij de St. Georg Schanze zijn vernieuwd en er is een nieuwe piste aangelegd. Deze zwarte piste wordt kunstmatig besneeuwd en is daarmee een van de weinige echt sneeuwzekere pistes in de omgeving. De Kahler Asten is met 842 meter het hoogste punt van het Sauerland en op de pistes kan ook 's-avonds worden geskied. Winterberg garandeert ruim 80 dagen sneeuw van half december tot begin maart en realiseert dat met sneeuwkanonnen. Winterberg beschikt verder over ca 220 km loipes, 2 skischansen en een officiële rodel- en bobsleebaan.

Skigebied Willingen

Skigebied Willingen

Het skigebied van Willingen staat bekend als de op één na grootste wintersportplaats van het Sauerland. Dat heeft ook zijn voordelen, want in de weekenden of in het hoogseizoen is het er niet zo overvol als in Winterberg. Het skigebied ligt op een hoogte tussen de 580 en 838 meter en beschikt over diverse gemiddelde afdalingen en een aantal makkelijke pistes. Er zijn ook voldoende liftinstallaties zoals een 1400 meter lange dubbele stoeltjeslift. Met de moderne KeyCard is een elektronisch toegang tot de faciliteiten mogelijk. Deze skikaart is voor een kleine meerprijs verkrijgbaar en zorgt ervoor dat de draaipoorten vanzelf opengaan. Op de Ritzhagen en Ettelsberg zijn rodelafdalingen net als in het nabij gelegen Usseln en Schwalefeld. In dit gebied kunnen ook prachtige wandelingen gemaakt worden. Langlaufen kan uitstekend op het Willinger Loipenplan met ruim 90 km geprepareerde loipen. Het hoogste beginpunt ligt direct naast het bergstation Ettelsberg-Sesselbahn op een hoogte van 838 meter. Je kunt hier een prachtige toch maken van de Ettelsberg via de Hegekopf naar het beschermde natuurgebied Neuer Hagen.