De 4 jaargetijden

  

Foto album


Impressie:


Weer in Medebach:


Sneeuwhoogten:
Wintersport Winterberg
Wintersport Willingen


Wandelen in Sauerland

Rothaarsteig Sauerland

De Rothaarsteig is een 155 km lange in 2001 geopende wandelweg op de bergkam van de Rothaargebergte op de grens van Nordrhein-Westfalen en Hessen in Sauerland. De hoofdweg van de Rothaarsteig voert van Brilon in overwegend zuidelijke richting naar onder andere de Kahlen Asten naar Dillenburg. Het grootste gedeelte van de Rothaarsteig bevindt zicht in het natuurpark Rothaargebirge. De route verloopt de meeste tijd langs de Rhein-Weser-Wasserscheide over de meeste dichte beboste heuvels van de Rothaargebergte en door dalen en benut daarbij het voorhanden zijnde netwerk van bevestigde en onbevestigde bospaden. De route verbind in een uiterst dun bevolkt gebied bergen en bezienswaardigheden zoals de Bruchhauser Steine, de Langenberg, de Kahlen Asten, de Rhein-Weser-Turm en meerdere bronnen van rivieren zoals de Ruhr, Eder, Lahn en de Sieg.

Wat kunt u allemaal beleven op uw wandeling langs de Rothaarsteig? Op verschillende natuurlijke paden langs land- en bosbouwwegen is het genieten van de natuur en zal u versteld staan over de verschillende prachtige uitzichtspunten in het glooiende landschap. Langs de route zijn verschillende culturele en historische bijzonderheden te bezichtigen en die op talrijke informatiebodden langs de route verklaard worden. Nog een heel interessant hindernis om te nemen in bijvoorbeeld de 40m lange hangbrug over een dal in Khhude. En van de belevenissen die de wandelaar tijdens de route tegen kan komen. Overal langs de wandelroutes zijn houten ligstoelen geplaatst zodat u hier kunt uitrusten en tegelijkertijd heerlijk kunt genieten van de prachtige omgeving die Sauerland u biedt.

Markering Rothaarsteig Sauerland

Om de route te kunnen volgen zijn de wandelpaden gemarkeerd met het herkenbare logo van de Rothaarsteig (zie foto). De hoofdweg van Brilon naar Dillenburg is gekenmerkt met een wite liggende R voor een rode achtergrond. Bij de toegangswegen vindt u een zwarte liggende R voor een gele achtergrond. Met het overzichtelijke bewegwijzerde wegennet is het eenvoudig om het overzicht te houden. De borden informeren de wandelaar op alle kruispunten van de gemarkeerde wandelwegen o.a over de standplaats, nabij of veraf gelegen wandeldoelen met de desbetreffende afstanden enz. Tijdens het wandelen is het mogelijk dat u n van de zes Rothaarsteig-Rangers tegen het lijf loopt. Hun handelsmerk is de ranger-hoed. De rangers beantwoorden uw vragen en kunnen u voorzien van nuttige tips.

Voor meer informatie over de Rothaarsteig, waaronder verschillende routen en nuttige tips kunt u terecht op de website van de Rothaarsteig