De 4 jaargetijden

  

Foto album


Impressie:


Weer in Medebach:


Sneeuwhoogten:
Wintersport Winterberg
Wintersport Willingen


Toeristische informatie over Sauerland

Niet ver van Nederland, dus ook geschikt voor een weekendje weg, ligt het Sauerland. Deze regio, die ook wel het land "land der 1000 bergen" wordt genoemd, is een echte vakantieregio. Door de vele mogelijkheden van deze regio is het volop genieten. Het landschap is heuvelachtig tot bergachtig, met bossen, heldere beekjes, weiden en oude dorpjes met vakwerkhuizen. In de regio is ook een groot aantal (stuw)meren aanwezig. Ook is er een spectaculaire druipsteen grot.

Fietsen

Bike Arena Sauerland

In de regio Sauerland is genoeg te beleven. Als u een actieve vakantie wenst kunt u de regio verkennen per fiets. De fanatieke fietsers kunnen zich perfect uitleven in de Bike Arena Sauerland (www.bike-arena.de). De Bike Arena Sauerland bestaat uit 37 trajecten en in totaal 1400 kilometer aan fietspaden. De routes zijn van verschillende afstanden en moeilijkheidsgraden.
Lees meer over fietsen in Sauerland op de activiteiten pagina Fietsen in Sauerland.

Wandelen

Rothaarsteig Sauerland

Voor diegene die het gebied liever te voet willen verkennen is Sauerland ook bij uitstek geschikt. Een heel bekend en mooi wandelgebied in Sauerland is de Rothaarsteig (www.rothaarsteig.de). Dit gebied biedt een echte wandelbeleving en heeft 154 kilometer aan goed bewegwijzerde paden, door een schitterende natuur.
Klik hier voor met informatie over wandelen in Sauerland (link naar wandelen.php).

Wintersport

Winterberg Sauerland

Ook voor wintersport is Sauerland uitstekend geschikt. Op zo'n 15 km afstand van Medebach ligt Winterberg (hoogte 590-809m) en op zo'n 18 km ligt Willingen (hoogte 580-843m). Het Sauerland biedt voor de wintersporter bijzondere mogelijkheden. Romantische vakwerdorpjes, die verspreid liggen in een prachtige natuur, vormen met 100 km pisten (280 hectare) en langlaufloipen met een lengte van ruim 1400km, het grootste wintersportgebied ten noorden van de Alpen. Evenementen zoals de Wereldcup Skispringen in Willingen en de Bob en Rodelwedstrijden in Winterberg zijn aansprekende evenementen.
Lees meer over skieën in Sauerland op de activiteiten pagina Wintersport in Sauerland.

Panoramaroute Hochsauerland Hohenstrasse

Een 102 kilometer lange panoramaroute met prachtige uitzichten van het "land der 1000 bergen" voeren u langs historische plaatsen van Sauerland. Tijdens de route zijn er veel bezienswaardigheden: Musea die gebouwd zijn met veel toewijding, nationale en internationale sport gebeurtenissen en locaties, oude en traditionele kleine plaatsen gecombineerd met de folklore van Sauerland.
Kijk voor meer informatie op de website van de Sauerland Hohenstrasse.

Avonturenland Fort Fun / Panorama-park Sauerland

Fort Fun Park Sauerland

De droom van het vliegen wordt waar: met de wereldnoviteit "Wild Eagle"schiet u met 70 km/u de lucht in en steekt zo het Avonturenland over! Maar ook de andere attracties in het pretpark Fort Fun op nauwelijks twee uur rijden ten oosten van Düsseldorf doen het adrenalineniveau razendsnel stijgen: de "Trapper Slider" raast de berg naar beneden en een rit op de stroomversnelling belooft pure waterpret. Ook het Panorama Park Sauerland zorgt met de "waterbob" en de rollerbobbaan "Fichterflitzer" voor volop actie. (link naar de websites van pretparken.)

Druipsteengrot Atta-Höhle

In de oude Hanzestad Attendorn in het vakantie- en recreatiegebied Zuid-Sauerland, bevindt zich de onderaardse wonderwereld van Duitsland. Het was een spannende gebeurtenis op 19 juli 1907. Na explosiewerkzaamheden in de voormalige kalkgroeve Biggetaler Kalkwerke kwam er een uiterst eigenaardige berg aan het daglicht. Gafascineerd en vol verbazing stonden de steenarbeiders voor een wonder der natuur dat in miljoenen jaren was gegroeid en gevormd.

Druipsteengrot Atta-Höhle

Ontelbare stalagmieten en stalactieten die tot vier meter lang zijn en stenen gordijnen die als fijne weefsels van de plafonds naar beneden hangen, maken vanwege hun schoonheid een onvergetelijke indruk op bezoekers. Deze kunnen in veertig minuten op comfortabele en veilige paden door dit gigantische grottenstelsel wandelen. Net als voorheen zit de grot vol mysteries.

Na talrijke expedities met internationale speleologen zijn de vakmensen het erover eens: Het kalksteenparadijs in het zuidelijk Sauerland is vandaag de dag het grootste samenhangende grottenstelsel van Duitsland.

Sprookjes route

De 600 kilometer lange en poplulaire Sprookjesroute gaat van Bremen naar Haunau en komt langs meer dan 70 plaatsen (door de regio's Niedersaksen, Sauerland, Noordrijn-Westfalen en Hessen), die op de een of andere manier een associatie hebben met de sprookjes van de gebroeders Grimm. Zo leidt de route o.a. langs het Slot van Doornroosje in Sababurg en Haunau, de geboorteplaats van de gebroeders Grimm. De Wilhelmshöhe in Kassel behoort ook tot de Sprookjesroute. Iedere week is hier een watershow te zien. Duizenden liters water stromen op verschillende manieren honderden meters omlaag richting Kassel. Dit Kasteel is een vijfsterren bezienswaardigheid!

(Stuw)meren

Biggesee in Sauerland

Voor de watersport liefhebbers zijn er ook volop mogelijkheden. Deze mensen kunnen terecht bij een van de grote (stuw)meren, zoals de Biggesee, Möhnesee, Edersee of Diemelsee.

Het grootste stuwmeer van Sauerland is de Biggesee. Hier vindt u volop watersportmogelijkheden: surfen, zeilen, duiken. Bovendien kunt u rondom het meer mooi wandelen, fietsen of skeeleren. Natuurlijk is een bezoek aan de Edersee zeker aan te raden. Bij het Stuwmeer is een mooi park gelegen, wat weer grenst aan een Wildpark. Ook op de Edersee kunt u een rondvaart maken!