De 4 jaargetijden

  

Foto album


Impressie:


Weer in Medebach:


Sneeuwhoogten:
Wintersport Winterberg
Wintersport Willingen


Fietsen in Sauerland

Sauerland heeft een zeer gevarieerd aanbod voor fietsers van alle categorieën: Mountainbikers, liefhebbers van racefietsen, families met kinderen. Het grootste aanbod voor fietsers wordt gebracht door de "Bike Arena Sauerland, die zich uitstrekt over de gemeenten Brilon, Eslohe, Hallenberg, Medebach, Olsberg, Schmallenberg, Willingen en Winterberg.

Bike Arena Sauerland

Bike Arena Sauerland

Bike Arena Sauerland omvat 37 fietstrajecten met een totale lengte van 1400 km. Om te bepalen of een bepaalde fietsroute geschikt is voor bepaalde fietsers, worden de routes aangeduid met gekleurde borden die de moeilijkheidsgraad aangeeft: blauw(licht), rood(middelzwaar), zwart(zwaar). De Bike Arena Sauerland werd door de Deutsche Sporthochschule Köln vanuit de gezichtspunten sport, gezondheid, veiligheid en milieu opgesteld. De routes van de Bike Arena Sauerland zijn over het algemeen goed uitgepijld, maar toch is het vaak verstandig voor de zekerheid een routekaart(of GPS) mee op pad te nemen voor het geval dat de pijlen ineens zijn verdwenen. Deze routekaarten zijn in diverse plaatsen in Sauerland te verkrijgen, waaronder alle VVV kantoren. Ook zijn de kaarten online te bestellen op www.sauerland.com.

Bikeline fietskaarten van Bike Arena Sauerland

De MTB-gidsen van Bikeline zijn zeer degelijk. Afzonderlijke routes kunnen makkelijk uit de handzame ringband gehaald worden. De schaal is het meest sterke punt, namelijk 1:35.000. De kaarten informeren u over het type wegdek, stijgingen en hebben hoogtelijnen. De afzonderlijke hoogteprofielen en de toeristische informatie complementeren deze fietsgidsen.

Forellen-Tour Medebach

Slechts een paar korte klimmetjes wachten fietsers tijdens deze lichte fiets tour door weiden en velden in het Medebacher omgevings. Tweemal gaat de tour door het dal de Aar, bij de visvijvers en in Münden biedt zich de gelegenheid om even een korte pause te houden.


Bike Arena Sauerland Bike Arena Sauerland Bike Arena Sauerland Bike Arena Sauerland
Afstand: Zwaarte: Hoogte:
Fietstype:
19km Makkelijk Bergaf 160m Familie


Bike Arena Sauerland

Tour nummer 7 verlaat Medebach in oostelijke richting en voert ons direct in het Aartal. Daar moet een korte, ietswat steilere berg overwonnen worden. Daarna kan men bij de visvijver een kleine pauze houden. Langs de velden fietsen we verder naar GoddelsHeim over mooie en makkelijk te fietsen wegen terug naar de Aar in Münden. Hier kan men zich ook met nieuwe drankjes en proviant bevoorraden. Na een klein stuk met ietswat slechtere wegoppervlak bereiken we Ronninghausen. Een tijdje later steken we de Orke over voor een tweede keer en fietsen we licht bergop door de velden terug naar Medebach.

Voor meer informatie over Tour 7 (Forellen-Tour) kunt u terecht op de website Bike Arena Sauerland. Op de website kunt u ook GPS coordinaten downloaden om eventueel te gebruiken als u over een GPS apparaat beschikt.

Centerparcs-Tour

Lichte en absoluut familie vriendelijke tour, die direct vanaf de VVV in Medebach start. De route gaat richting Glindfeld, voordat de route zuidelijk richting Krämershagen afbuigt. Met mooie uitzichten voert de route bergafwaarts terug naar Medebach.


Bike Arena Sauerland Bike Arena Sauerland Bike Arena Sauerland Bike Arena Sauerland
Afstand: Zwaarte: Hoogte:
Fietstype:
13km Makkelijk Bergaf 180m Familie


Vanaf de kerk in Medebach gaat het licht bergopwaarts over asfalt richtig Glindfeld. Na de nederzetting in Krämershagen gaat de route verder, door het bos. Na een korte afdaling over een landweg fietsen we nogmaals een keer omhoog, om van het mooie uitzicht over de Mede-bacher burcht te kunnen genieten en suizen dan weer naar beneden naar Medebach. Voor deze tour is geen mountainbike benodigd.

Voor meer informatie over Tour 6 (Centerparcs-Tour) kunt u terecht op de website Bike Arena Sauerland .